Chokladfondue med exotisk frukt och rostad kokos

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Chokladfondue med exotisk frukt och rostad kokos

Efter en bastant middag kan det vara gott med en lättare och frisk efterrätt. Du smälter chokladen i värmd grädde och rostar kokosen i en torr stekpanna. Doppa sedan den exotiska frukten i den gudomliga chokladfonduen, vänd den i kokos och avnjut!

Chokladfondue med exotisk frukt och rostad kokos

Ingredienser

4 portioner
200 g mörk choklad (70 %)
1/2 dl mellangrädde
1 dl kokos eller pistagenötter. osaltade cashewnötter
valfri frukt (t ex banan, melon och päron)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Jag tycker att det blir lite för bittert med mörk choklad (som jag annars föredrar!) utan kan varmt rekommendera att göra fondue på Toblerone istället!

Katrina

2010-05-07

Testa liknande recept

Chokladglass-cupcake toppad med frukt
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbar i vit choklad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Exotisk Glasscoupe med choklad och kokos
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Alkoholfri paloma med passionsfrukt
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsk frukt med kokosmousse
Betyg 2.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosladdu
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga