Chokladfondue med exotisk frukt och rostad kokos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chokladfondue med exotisk frukt och rostad kokos

Efter en bastant middag kan det vara gott med en lättare och frisk efterrätt. Du smälter chokladen i värmd grädde och rostar kokosen i en torr stekpanna. Doppa sedan den exotiska frukten i den gudomliga chokladfonduen, vänd den i kokos och avnjut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm grädden i en kastrull. Bryt ner chokladen och låt den smälta.
  2. Rosta kokosen i en torr het stekpanna under omrörning.
  3. Skala och skär valfri frukt i bitar.
  4. Doppa frukten i chokladen och vänd den i kokos.

För alla

Glutenfri.
Laktosfri: använd vid behov mjölkfri choklad. Använd laktosfri mellangrädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfri choklad och byt ut grädden mot havre- eller soja gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 1/2 dl mellangrädde
  • 1 dl kokos eller pistagenötter. osaltade cashewnötter
  • valfri frukt (t ex banan, melon och päron)
Lägg till i inköpslistan