Rådjursmedaljonger med gräddkokt purjolök och friterad selleri

Den här häftiga rätten är perfekt servera på din nyårsmiddag. Saftiga rådjursmedaljonger läggs på en bädd av gräddkokt purjolök och toppas med friterad selleri. Gudomligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Ingredienser
4 portioner
600 g kött av rådjur t ex filé, rostbiff eller innanlår
1 msk strösocker
2 dl rött vin
1 msk rödvinsvinäger
50 g kallt smör
100 g rotselleri
raps- eller frityrolja
smör
1 tsk salt
1 krm peppar
Gräddkokt purjolök
1 stor purjolök (à ca 300 g)
1 msk smör
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
Gör så här
00:02:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Alla ingredienser (delar) behövs för att få till smakupplevelsen. När man smakar var för sig - inte så spännande men tillsammans en riktig fullträff
Sofie
2019-12-14