Rådjursmedaljonger med gräddkokt purjolök och friterad selleri

8
1
Rådjursmedaljonger med gräddkokt purjolök och friterad selleri

Den här häftiga rätten är perfekt servera på din nyårsmiddag. Saftiga rådjursmedaljonger läggs på en bädd av gräddkokt purjolök och toppas med friterad selleri. Gudomligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Rådjursmedaljonger med gräddkokt purjolök och friterad selleri

Ingredienser

4 portioner
600 g kött av rådjur t ex filé, rostbiff eller innanlår
1 msk strösocker
2 dl rött vin
1 msk rödvinsvinäger
50 g kallt smör
100 g rotselleri
raps- eller frityrolja
smör
1 tsk salt
1 krm peppar

Gräddkokt purjolök

1 stor purjolök (à ca 300 g)
1 msk smör
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt grädde och smör mot laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot gräddersättning från tex Oatly eller Go Green och använd mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Sofie

2019-12-14

Alla ingredienser (delar) behövs för att få till smakupplevelsen. När man smakar var för sig - inte så spännande men tillsammans en riktig fullträff

Testa liknande recept

Pommes
Friterad lök
Rotfruktschips
Frityrsmet
Morotschips
Pommes Dauphine