Radiokaka

Radiokakan med sin intensiva kakaosmak är en riktig klassiker. De två Ingredienserna kex och kakaosmet, som görs med kokosfett, varvas i en form. Ställ formen i kylskåpet några timmar innan kakan skärs i skivor. En retrorätt kaka som smälter i munnen.

Ingredienser
20 skivor
250 g kokosfett
200 g mörk bakchoklad (55%)
1 apelsin (skalet)
2 ägg
3 dl florsocker
1 dl kakao
1 krm salt
ca 24 g kex (Mariekex eller Fingermarie, 120 g motsvarar ca 24 kex)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi874 KJ / 209 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer
Veronica, Det finns en mjuk kaka som kallas tigerkaka, men som jag kallade Trollerikaka eftersom jag inte förstod hur den kunde bli randig! Det var ju ljus och mörk deg som blandades! God Jul!
Ann-christin
2024-12-23Gott!
Noomi
2024-09-06Hej Margareta! Denna apelsinsallad tänkte vi passar bra till radiokakan https://www.ica.se/recept/apelsinsallad-med-stjarnanis-och-kanel-691375/. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-09