Radiokaka
Radiokakan med sin intensiva kakaosmak är en riktig klassiker. De två Ingredienserna kex och kakaosmet, som görs med kokosfett, varvas i en form. Ställ formen i kylskåpet några timmar innan kakan skärs i skivor. En retrorätt kaka som smälter i munnen.
Ingredienser
20 skivor
250 g kokosfett
200 g mörk bakchoklad (55%)
1 apelsin (skalet)
2 ägg
3 dl florsocker
1 dl kakao
1 krm salt
ca 24 g kex (Mariekex eller Fingermarie, 120 g motsvarar ca 24 kex)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi874 KJ / 209 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer
Gott!
Noomi
2024-09-06Hej Margareta! Denna apelsinsallad tänkte vi passar bra till radiokakan https://www.ica.se/recept/apelsinsallad-med-stjarnanis-och-kanel-691375/. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-09Vad ingår i apelsinsalladen? Har ni recept?
Margareta
2017-10-08