Radiokaka

Betyg 3.8 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Radiokaka

Radiokakan med sin intensiva kakaosmak är en riktig klassiker. De två Ingredienserna kex och kakaosmet, som görs med kokosfett, varvas i en form. Ställ formen i kylskåpet några timmar innan kakan skärs i skivor. En retrorätt kaka som smälter i munnen.  

Radiokaka

Ingredienser

20 skivor
250 g kokosfett
200 g mörk bakchoklad (55%) eller chokladknappar
1 apelsin (skalet)
2 ägg
3 dl florsocker
1 dl kakao
1 krm salt
ca 24 g kex (Mariekex eller Fingermarie, 120 g motsvarar ca 24 kex)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.38 personer har röstat

Kommentarer

Toppen med apelsinskalet

Marian

2025-02-24

Veronica, Det finns en mjuk kaka som kallas tigerkaka, men som jag kallade Trollerikaka eftersom jag inte förstod hur den kunde bli randig! Det var ju ljus och mörk deg som blandades! God Jul!

Ann-christin

2024-12-23

Gott!

Noomi

2024-09-06

Näringsvärde per portion

Energi874 KJ / 209 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Fudgegranar
Betyg 4.6 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Trillingnöt
Betyg 4.5 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chokladdoppade saffranskulor
Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chokladtryffel
Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chokladbräcksrenar
Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mozartkulor
Betyg 4.6 av 5.164 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad