Rabarbersorbet med kanelkaramell

Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Rabarbersorbet med kanelkaramell

Denna rabarbersorbet med kanelkaramell är en svalkande söt och glassliknande efterrätt som andas sommar. Den härliga karamellen med smak av kanel använder du som topping på sorbeten och tillsammans med den syrligare rabarbern skapas en bra förening.

Rabarbersorbet med kanelkaramell

Ingredienser

4 portioner

Rabarbersorbet

300 g rabarber
1 dl vatten
2 dl socker
1 msk glukos (finns på apoteket)
2 äggvitor

Kanelkaramell

1 dl socker
1 dl vatten
2 kanelstänger

Gör så här

00:08:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Otroligt god sorbet! Mycket annorlunda sorbetglass! Jag är inte superförtjust i rabarber egentligen men den här glassen/sorbet var fräsch, krämig med lagom syra. Kan varmt rekommendera receptet, dessutom lätt att glra!

    Yvonne

  • Jättegott var det och inte svårt att göra. Kombinationen kanel och rabarber mycket gott.

    Ann

  • Lätt att göra. Mycket uppskattad av våra gäster. Rabarbern och kanelkaramellen passar mycket bra ihop. Spara inte kanelkaramellen till dagen efter då den bara blir en enda stor klump.

    Marie

Testa liknande recept

  • Kall rabarber- och jordgubbssoppa
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberchutney med kanel
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberglass
    Betyg 4.3 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddig rabarberchutney med kanel
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad