Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rabarbersoppa med vaniljglass

Recept på himmelsk rabarbersoppa med vaniljglass. Denna efterrätt gör du på rabarber, äppelcider, kardemumma, kanel, vanilj, socker, arrowrot och apelsin. Soppan blir syrlig och söt och du serverar den med vaniljglass och dekorerar med myntablad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär hälften av rabarberna i grova tärningar.
  2. Koka upp cider med de grovt skurna rabarberna, kardemumma, kanelstång, vaniljstång och socker. Låt småputtra i ca 10 minuter.
  3. Skala resterande rabarber och skär i stavar. Marinera dem i socker.
  4. Red soppan med arrowrot utrörd i lite apelsinjuice. Sila soppan och vänd ned rabarbern skuren i stavar. Låt svalna.
  5. Servera med vaniljglass och garnera med myntablad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippe rabarber
  • 4 dl äppelcider
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk socker (till marinad)
  • 1 msk arrowrot
  • saft från 1 apelsin
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?