Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
5
Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

Rabarberpaj med jordgubbsmaräng är saftigt och smakar svensk sommar. Pajskalet fylls med en blandning av rabarber och vaniljstång och täcks av fluffig maräng.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

Ingredienser

10 portioner

Pajskal

100 g smör (kallt, skuret i tärningar)
1 1/2 dl florsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg

Fyllning

5 medelstora rabarberstjälkar
1 vaniljstång
1 msk vatten
1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse

Jordgubbsmaräng

3 äggvitor
1 tsk färskpressad citronjuice
2 dl socker
1 dl mosade jordgubbar eller jordgubbspuré

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt trevligt recept som jag provat både 2007 och 2021. Tips är att använda fruktpuré från barnmatshyllan så behöver du inte vara rädd att få för lös maräng. Senast använde jag Hipp Röda bär & äpple, smakar lika mycket jordgubb om marängen i alla fall.

Josefine

2021-08-04

Marängen blev alldeles för lös så det gick inte att spritsa och den stelnade aldrig.

Therese

2020-05-31

Där står att där ska vara ägg i pajdegen, men det står inte med bland ingredienserna, kan man skippa ägget eller hur många ägg ska där vara i?

Sofia

2012-10-23

Testa liknande recept

Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde
Betyg 4.5 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sangria med rabarber
Betyg 5 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bål med rabarber, jordgubbar och basilika
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljparfait med rabarber
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbercheesecake i glas
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga