Rabarberpaj med jordgubbsmaräng
Rabarberpaj med jordgubbsmaräng är saftigt och smakar svensk sommar. Pajskalet fylls med en blandning av rabarber och vaniljstång och täcks av fluffig maräng.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
10 portioner
Pajskal
100 g smör (kallt, skuret i tärningar)
1 1/2 dl florsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning
5 medelstora rabarberstjälkar
1 vaniljstång
1 msk vatten
1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse
Jordgubbsmaräng
3 äggvitor
1 tsk färskpressad citronjuice
2 dl socker
1 dl mosade jordgubbar eller jordgubbspuré
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt trevligt recept som jag provat både 2007 och 2021. Tips är att använda fruktpuré från barnmatshyllan så behöver du inte vara rädd att få för lös maräng. Senast använde jag Hipp Röda bär & äpple, smakar lika mycket jordgubb om marängen i alla fall.
Josefine
2021-08-04Marängen blev alldeles för lös så det gick inte att spritsa och den stelnade aldrig.
Therese
2020-05-31Där står att där ska vara ägg i pajdegen, men det står inte med bland ingredienserna, kan man skippa ägget eller hur många ägg ska där vara i?
Sofia
2012-10-23