Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rabarbermarängtårta

Skolavslutning? Student? Examen, eller bara tid för kalas? En marängtårta med rabarber sitter som en smäck. Grunden är en pajdeg som du lätt gör degen till i förväg.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajdeg: Blanda vetemjöl och vaniljsocker. Skär smöret i mindre bitar och fördela i mjölblandningen. Nyp ihop till en deg eller mixa snabbt ihop i en matberedare. Slå in i plastfolie och låt vila i kylen ca 20 minuter. Gör fyllningen under tiden.
  3. Fyllning: Ansa och skär rabarbern i cm–stora bitar.  Lägg i en kastrull med sockret. Koka upp och låt småkoka ca 5 minuter tills rabarbern mjuknat.
  4. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter (för 8 bitar). Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa 5 minuter.
  6. Fördela fyllningen i pajskalet. Bred på marängen så att den täcker hela formen.
  7. Grädda 10–15 minuter tills marängen fått fin, gyllene färg. Låt svalna.
  8. Till servering: Servera gärna pajen med en klick vispad grädde.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör och laktosfri grädde till servering.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin, ersätt vispgrädde med ris-, soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g smör
Fyllning
  • 300 g rabarber
  • 3/4 dl socker
Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
Till servering
  • vispad grädde
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer