Rabarberlemonad

Rabarberlemonad är en syrlig, söt och somrig dryck som passar lika bra i picknickkorgen som till fördrink. Den hemmagjorda rabarberlemonaden blir extra god med färskpressad citronjuice och strösocker. Välj gärna en röd rabarbersort för färgens skull.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Ingredienser
1,5 liter
200 g rabarber
1 dl strösocker
12 dl vatten
1 1/2 dl färskpressad citronjuice
is till servering
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Galet god törstsläckare. Räcker att lägga i mycket is. Behöver inte blanda i mer vatten.
Gunilla
2025-05-25I senaste Buffé-tidningen så verkar det som att de tagit till sig av kommentarerna. De har 400g rabarber och 2dl socker till 1,5 liter vatten. De har även lagt till vaniljstång/-socker.
Jonatan
2024-06-26Mycket god som den är eller som drinkmix. Man kan med fördel spara den kokta rabarbern. Jättegott som rabarberkompott till gröt t.ex.
Ann-christin
2024-06-01