Gräddtårta med fläder, jordgubbar och vit choklad
Få saker är lika synonymt med svensk sommar som jordgubbar och fläder! Här bjuder vi på en lyxig gräddtårta med flädersaft och vit chokladkräm. Toppa verket med vispad grädde och jordgubbar så kan du bjuda på en oslagbart klassisk sommartårta.
Ingredienser
12 bitar
Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Chokladcrème
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 lime
ca 1 dl konc flädersaft
Till garnering
1 l jordgubbar
6 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Förvirrande när ni kallar chokladcremen för grädde. Fick läsa flera ggr innan jag fattade.
Martina
2024-06-06Ckokladcremen stelnar/ tjocknar inte! Vad göra! Panik! Birgitta
Birgitta
2023-06-22Hej Birgitta! Det är viktigt att chokladgrädden får kallna ordentligt innan den ska vispas, kan det har blivit så att grädden inte vad tillräckligt kall innan du vispade den? Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30Hej! Kan man göra tårtbotten i förväg, skiva den och frysa in den. För att sen ta upp typ dagen innan man ska servera tårtan? Eller blir botten dålig av det?
Maria
2023-05-28Hej Maria! Det går jättebra att frysa in tårtbottnen. Ett konditortips är att dela tårtbottnen i tre delar när den fortfarande är fryst så får du jämna och fina delar. 😉 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-29