Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

Betyg 4.3 av 5.174 personer har röstat
Receptet har 61 kommentarer
Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

Smarrig kladdkaka med rabarber, vit choklad och kardemumma. Ett lättlagat och somrigt recept där rabarberns syrliga strävhet balanseras av den söta och mjuka kladdkakan.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

Ingredienser

10 bitar
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
1/2 tsk hela kardemummakärnor
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl

Till garnering

florsocker

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

61 st
  • Blir inget kvar av kakan, så god är den!

    Kerstin

  • Gick riktigt snabbt att röra ihop denna kladdkaka som blev riktigt god! Serverade den med en klick grädde.

    Maria

  • Alla rabarer älskare som fick smaka gillade den

    Lena

  • Jag har gjort den här hur många gånger som helst. Den är helt fantastisk!!

    Marika

  • Nej,nej.Dyra inköp, trots 40 min i ugnen blev det bara ett kladd, kastat denna

    Gunvor

  • Har inte bakat ännu men har bara fryst rabarber hemma. Funkar det o isåfall vilken mängd, samma?

    Ingalill

    Hej Ingalill! Ja, det ska fungera. Ta dubbelt så mycket potatismjöl bara och tina rabarbern precis innan du ska baka! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jättegod! En given sommarhit!

    Marianne

  • Brukar baka denna med Lailas glutenfria mjölmix, istället för vetemjöl. Helt klart ett favoritrecept, supergott!

    Emma

  • Den här gången blev det mörk choklad i stället och bytte ut rabarber mot blåbär. Mums! Den blir alltid bra!

    Rebecka

  • En sommardröm! Godaste rabarberkakan jag någonsin ätit. Baka den och smaka den!

    Ingrid

Testa liknande recept

  • Nyttigare rabarberpaj
    Betyg 4.2 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad