UNDER 45 MIN | Medel

Rabarberketchup

En mustig rabarberketchup du kokar ihop själv är fint att bjuda på till korvbuffén. Hetta från tabasco och chili balanseras av muscovadosockrets sötma med lakritston. En härlig ketchup av försommarens rabarberskörd som ger ett smaklyft till korvgrillningen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Skiva chilin. Ansa och skär rabarbern i bitar.
  2. Fräs löken några minuter i oljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud ca 25 minuter tills vätskan kokat bort.
  3. Mixa till en slät ketchup, låt svalna och smaka eventuellt upp med mera vinäger, salt, tabasco och worcestershiresås.
  4. Till servering: Servera till grillad korv med bröd och rostad lök.

För alla

Kontrollera ingredienserna i worcestershiresåsen.
Anpassa tillbehören till respektive allergi/intolerans.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 5 tomater
  • 1 gul lök
  • 1/2 - 1 röd spansk peppar
  • 250 g rabarber (250 g motsvarar ca 5 stjälkar)
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 dl mörkt muscovadoråsocker
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 tsk tabasco
  • 1 tsk salt
Till servering
  • grillad kycklingkorv
  • korvbröd
  • rostad lök

Näringsvärde
Per portion

Energi 545 kJ / 130 kCal