Rabarberketchup
En mustig rabarberketchup du kokar ihop själv är fint att bjuda på till korvbuffén. Hetta från tabasco och chili balanseras av muscovadosockrets sötma med lakritston. En härlig ketchup av försommarens rabarberskörd som ger ett smaklyft till korvgrillningen.
Ingredienser
ca 5 dl
5 tomater
1 gul lök
1/2 - 1 röd spansk peppar
250 g rabarber (250 g motsvarar ca 5 stjälkar)
1 msk olja
1/2 dl tomatpuré
1 dl mörkt muscovadoråsocker
1/2 dl vitvinsvinäger
1 msk worcestershiresås
1 tsk tabasco
1 tsk salt
Till servering
grillad kycklingkorv
korvbröd
rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi545 KJ / 130 kCal
Fett3 g
Salt1.5 g
Kolhydrater23 g
Protein1 g
Kommentarer