Rabarberketchup

10
0
Rabarberketchup

En mustig rabarberketchup du kokar ihop själv är fint att bjuda på till korvbuffén. Hetta från tabasco och chili balanseras av muscovadosockrets sötma med lakritston. En härlig ketchup av försommarens rabarberskörd som ger ett smaklyft till korvgrillningen.

Skriv ut
Rabarberketchup

Ingredienser

ca 5 dl
5
tomater
1
gul lök
0.5 - 1
röd spansk peppar
250 g
rabarber (250 g motsvarar ca 5 stjälkar)
1 msk
olja
0.5 dl
tomatpuré
1 dl
mörkt muscovadoråsocker
0.5 dl
vitvinsvinäger
1 msk
worcestershiresås
1 tsk
tabasco
1 tsk
salt

Till servering

grillad kycklingkorv
korvbröd
rostad lök

För alla

Kontrollera ingredienserna i worcestershiresåsen.
Anpassa tillbehören till respektive allergi/intolerans.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 545 KJ / 130 kCal
Fett 3 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 23 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept