Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rabarberkaka

Servera mer än gärna denna fantastiska rabarberkaka till sommarens festligheter. Botten av kakan består av en god mördeg och ovanpå kakan finner man en frestande fyllning med rabarber.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mördeg: Lägg socker, äggula, vetemjöl och matfett i en matberedare. Arbeta ihop snabbt och lägg degen kallt en stund.
  2. Fyllning: Skölj, ansa och skär rabarberstjälkarna i mindre bitar. Smält dem med socker i en kastrull på svag värme tills de blir mjuka och går sönder. Låt svalna.
  3. Kavla ut mördegen till en fyrkant ca 25x25 cm (för 4 port) på bakpappersklädd plåt. Grädda i 200°C, ca 10 min. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda med rabarberfyllningen. Fördela rabarberfyllningen på kakan och grädda i 200°C, ca 10 min.
  4. Låt svalna och skär i bitar. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
Mördeg
  • 1 dl socker
  • 1 äggula
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
Fyllning
  • 2 späda rabarberstjälkar (à ca 200 g)
  • 1 dl socker
  • 1 äggvita
Lägg till i inköpslistan