Rabarberchutney med ingefära
Storfavorit till ostbricka är denna sötsyrliga chutney på rabarber, rödlök och ingefära, men även som tillbehör till en het lammgryta.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
8 dl
600 g rabarber
2 rödlökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 dl socker
1 msk färskriven ingefära
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur länge kan chutneyn hålla sig i kylen?
Amanda
2024-06-18Hej Amanda! Jag skulle säga att den håller en vecka eller två i kylen. Men som alltid, lukta och smaka! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-19Koka? Går det utan vatten?
Nils
2024-05-12Hej Nils! Rabarbern släpper vätska så det fungerar utan extra vatten. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-13Supergod med sting!
Lotta
2021-06-16