Rabarberchutney

En härlig rabarberchutney som passar till det mesta från grillen. Låt rabarber, lök och chili koka ihop sakta med honung, vinäger och salt till en smakrik chutney som du ger en liten ton av citrus med hjälp av ingefära. Färgen på chutneyn varierar beroende på vilken rabarbersort som används – men den blir alltid lika god.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi564 KJ / 135 kCal
Fett0.1 g
Salt2 g
Kolhydrater31 g
Protein2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ut honung mot socker och rörsocker för att göra den vegansk. Sötade lite mer än receptet också. Lät en kanelstång koka med. Supergod!
Karin
2025-08-14Inget vatten?
Frida
2025-08-08Hej Frida! Det behövs inte, rabarbern släppet tillräckligt med vätska. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-11Supergott men nästa gång tar vi i extra honung från start och rödlök för färgen.
Christina
2025-07-06