Rabarber- och jordgubbsmuffins

73
2
Rabarber- och jordgubbsmuffins

Ett mumsigt recept på oemotståndliga rabarber- och jordgubbsmuffins med topping. Du gör muffinsen av bland annat smör, citron, jordgubbar, rabarber, crème fraiche och citronmeliss. Servera som efterrätt!

Rabarber- och jordgubbsmuffins

Ingredienser

12 st

Smet

150 g smör eller margarin
2 dl ljust muscovadoråsocker
2 ägg
skalet av 1/2 citron
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g jordgubbar
125 g rabarber

Topping

2 dl crème fraiche
ca 1 dl citronmelissblad
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut mjölken mot ris-, havre- eller sojaalternativ och byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentarer

Emma

2012-05-20

Vansinnigt goda! Toppingen blir verkligen pricken över i!

Birgitta

2010-06-13

Jättegoda somriga muffins! Lätta att baka och försvinnande goda. Istället för toppingen spritsade vi på grädde.