Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rabarber- och jordgubbsmuffins

Ett mumsigt recept på oemotståndliga rabarber- och jordgubbsmuffins med topping. Du gör muffinsen av bland annat smör, citron, jordgubbar, rabarber, crème fraiche och citronmeliss. Servera som efterrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rör matfett och muscovadoråsocker smidigt. Rör ner äggen ett i taget. Skölj citronen och riv av skalet. Rör ner skalet, mjölken och mjölet blandat med bakpulver.
  3. Ansa och skär rabarbern i ca 1/2 cm bitar och skär jordgubbarna i mindre bitar. Vänd till sist ner rabarber och jordgubbar i smeten.
  4. Klicka ner smeten i mellanstora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Mixa hälften av crème fraichen med citronmelissbladen. Blanda i resten av crème fraiche, florsocker och vaniljsocker och vispa det tjockt med elvisp.
  6. Bre toppingen på muffinsen och lägg på en jordgubbe och citronmeliss.

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut mjölken mot ris-, havre- eller sojaalternativ och byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 12 st
Smet
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl ljust muscovadoråsocker
  • 2 ägg
  • skalet av 1/2 citron
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g jordgubbar
  • 125 g rabarber
Topping
  • 2 dl crème fraiche
  • ca 1 dl citronmelissblad
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • jordgubbar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?