Rabarber- och jordgubbsmuffins
Ett mumsigt recept på oemotståndliga rabarber- och jordgubbsmuffins med topping. Du gör muffinsen av bland annat smör, citron, jordgubbar, rabarber, crème fraiche och citronmeliss. Servera som efterrätt!
Ingredienser
12 st
Smet
150 g smör eller margarin
2 dl ljust muscovadoråsocker
2 ägg
skalet av 1/2 citron
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g jordgubbar
125 g rabarber
Topping
2 dl crème fraiche
ca 1 dl citronmelissblad
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar
För alla
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut mjölken mot ris-, havre- eller sojaalternativ och byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vansinnigt goda! Toppingen blir verkligen pricken över i!
Emma
2012-05-20Jättegoda somriga muffins! Lätta att baka och försvinnande goda. Istället för toppingen spritsade vi på grädde.
Birgitta
2010-06-13