Rabarber- och jordgubbskompott med mandel

En ljuvlig dessert med smak av sommar och sol. Denna rabarber- och jordgubbskompott kokar du med ingefära, socker och vitt vin. Strö rostad mandel över kompotten och servera med len och krämig vaniljglass. Smarrigt så det smälter i munnen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Ingredienser
4 portioner
4 stjälkar rabarber (4 st motsvarar ca 300 g )
1/2 dl vitt vin
1 dl socker
1/2 l jordgubbar (1/2 l motsvarar 250 g)
1 msk färskriven ingefära eller mald ingefära (1 msk färskriven motsvarar 1 tsk mald)
1 påse flagad mandel (à 50 g)
ev vaniljglass till servering
Gör så här
00:08:00
00:00:30
Har du lagat receptet?
Kommentar
Enkelt att göra tar lite tid och är himla gott, alla jag bjudit detta på har varit saliga. Ingefäran är pricken över I:et.
Lena
2006-07-31