Rabarber- och jordgubbskompott med mandel

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rabarber- och jordgubbskompott med mandel

En ljuvlig dessert med smak av sommar och sol. Denna rabarber- och jordgubbskompott kokar du med ingefära, socker och vitt vin. Strö rostad mandel över kompotten och servera med len och krämig vaniljglass. Smarrigt så det smälter i munnen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Rabarber- och jordgubbskompott med mandel

Ingredienser

4 portioner
4 stjälkar rabarber (4 st motsvarar ca 300 g )
1/2 dl vitt vin
1 dl socker
1/2 l jordgubbar (1/2 l motsvarar 250 g)
1 msk färskriven ingefära eller mald ingefära (1 msk färskriven motsvarar 1 tsk mald)
1 påse flagad mandel (à 50 g)
ev vaniljglass till servering

Gör så här

00:08:00
00:00:30

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Enkelt att göra tar lite tid och är himla gott, alla jag bjudit detta på har varit saliga. Ingefäran är pricken över I:et.

    Lena

Testa liknande recept

Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rabarber- och jordgubbsrutor
Betyg 3.3 av 5.69 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.3 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Flamberade rabarber
Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rabarbersylt med jordgubbar
Betyg 2.8 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rabarberpaj
Betyg 3 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad