Rabarber- och äppelpaj

Rabarber- och äppelpaj är en himmelskt god efterrätt som du kommer älska! Den friska citrustonen i kakan får du av färskriven ingefära som strös över rabarber och äpple före degen klickas på. Servera din nygräddade, läckra paj med vaniljglass.

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3020 KJ / 720 kCal
Fett30 g
Kommentarer
6 stJag använde torkad ingefära och blandade i den i smeten istället. Då blev det jämt fördelat och bra 🙂
My
Bytte ur ingefära mot kardemumma
Annica
Jätte bra tipps Monika! Blev mycket bättre med ingefäran inblandad och att lägga degen ovanpå.. (tummen upp)
Petra
Jag gjorde denna paj som dessert på nyårsafton. Och den fick högsta betyg av oss. Himmelskt gott med denna kombination. Jag ändrade lite i receptet.. som vanligt.. *L* Jag tog bara 1 dl socker i degen och strödde 1/2 dl på frukten. Den färskrivna ingefäran blandade jag in i rabarbern ordentligt för att få jämn spridning på den. Degen plattade jag ut till en stor kaka som jag lade ovanpå frukten. Ugnsvärmen drog jag ner till 175-200 grader. För att inte degen skulle bli för brun satte jag in en plåt ovanför pajen. Ett tips som jag kan rekommendera till annat också som lätt kan få en bränd yta.
Monika
En riktigt god paj, som omväxling! Sockrade extra på frukten - annars hade det nog blivit lite surt. Jag fördelade satsen i två aluminiumformar, den ena pajen hamnade i frysen, den andra i familjens magar. Mmm...
Diana
Fördela ingefäran väl. Det kan vara svärt efterson den är våt vit rivning.
Per uno