Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Quornbullar med tomatsalsa och potatishalvor

Sagolika quornbullar med tomatsalsa och potatishalvor. Quornfärs och smakrik ajvar relish med lök och kryddor blir sagolika bullar. Himmelsk tomatsalsa med härliga soltorkade tomater, utsökt balsamvinäger och chilifrukt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Potatis: Tvätta och dela potatisen på längden, skär bort en liten bit i botten så halvorna står stadigt på ugnsplåten med den stora snittytan uppåt. Krydda med salt, peppar och timjan. Baka potatisen 40 min.
  3. Quornbullar: Häll vattnet på hälften av ströbrödet i en bunke och låt den svälla några minuter. Blanda i quorn, ägg, ajvar, hackad gul lök och krydda med salt och peppar.
  4. Forma bullarna med hjälp av en blöt matsked och vänd dem i det resterande ströbrödet.
  5. Häll kokande vatten över de soltorkade tomaterna och låt dra i 10 min. Slå bort vattnet.
  6. Tomatsalsa: Hacka tomaterna. Blanda fint skivad rödlök, balsamvinäger, russin, socker, finhackad chilli, krossade tomater och soltorkade tomater i en kastrull och koka på medelhög värme i 10 min. Smaka av med salt.
  7. Stek bullarna i matfettet tills de är genomvarma, 3-4 min. Servera quornbullarna med tomatsalsa och potatishalvor.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Obs! Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).

Ingredienser

Portioner: 4
Potatishalvor
  • 2 stora bakpotatisar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1/2 tsk timjan
Quornbullar
  • 2 dl vatten
  • 3 dl ströbröd
  • 300 g quornfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 gul lök
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 msk smör eller margarin till stekning
Tomatsalsa
  • 1 dl soltorkad tomat
  • 1 rödlök
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl russin
  • 1 tsk socker
  • 1 färsk chilifrukt
  • 1/2 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan