Quinoa- och avokadosallad med rostade rotfrukter

Vacker sallad med quinoa och rostade rotfrukter. En riktigt färg- och smakrik sallad som är perfekt att bjuda på till sommarlunch. Till salladen serverar du knaperstekt bacon och glutenfritt bröd.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Näringsberäkningen gäller inkl bacon och bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2965 KJ / 709 kCal
Fett43.9 g
Kolhydrater54.4 g
Protein17.8 g
Kommentarer
11 stKan ni lägga till bacon i inköpslistan?
Wilma
Supergott och enkelt. Jag brukar göra med halloumi istället för bacon när jag har gäster som inte äter kött. Gärna med persiskt bröd (recept från ICA) och hummus till.
Catharina
Lite snopet att bacon inte var upptaget i ingredienslistan. Fick slänga i fetaost i stället.
Cecilia
Hej Cecilia! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi ska be våra kockar se över receptet. Hoppas att du tyckte att salladen var god! 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Supergott och enkelt!
Carl
Jättegott! Vi behövde göra skonkost til julbordet och den här blev så populär att alla föredrog denna rätt! Eftersom vi ville ha ett eagatariskt alternativ bytte ut bacon mot halloumi och vips hade vi en vegetarisk rätt. Man kan också ta soltorkade tomater om man vill undvika animaliska produkter helt. Nästa gång kommer vi ha mer rotfrukter.
Mica
Jättegott recept! Jag tog med 2 rödbetor också och rostade. Så strödde jag över lite chevreost på toppen. Mums!
Pernilla
Verkligen gott! Gillades av både stora och små.
Cecilia
När jag lagade rätten såg den precis ut som på bilden! Det man ser är ju såklart Quinoa och Kidneybönor och inte russin och couscous.. Det vet man ju om man gjort rätten....
Petra
Det här var en god sallad, "lätt" men ändå mättande. Den kommer jag absolut att laga igen.
Bodil
Jättegott! Jag serverade rödlöken i en skål brevid eftersom barnen inte är speicellt förtjust i lök. Nästan ännu godare dagen efter då det har fått stå och dra i dressingen en stund.
Carina