Quinoa- och avokadosallad med rostade rotfrukter

Betyg 3.9 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Quinoa- och avokadosallad med rostade rotfrukter

Vacker sallad med quinoa och rostade rotfrukter. En riktigt färg- och smakrik sallad som är perfekt att bjuda på till sommarlunch. Till salladen serverar du knaperstekt bacon och glutenfritt bröd.

Quinoa- och avokadosallad med rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
3 morötter
3 palsternackor
2 rödlökar
1 - 1 1/2 msk olja
salt
svartpeppar
2 dl quinoa
150 g haricots verts (bönor)
2 avokado
2 msk citronjuice
3 msk olivolja
1 påse färsk spenat (à 65 g)

Gör så här

00:00:00
00:00:00
Näringsberäkningen gäller inkl bacon och bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Kan ni lägga till bacon i inköpslistan?

    Wilma

  • Supergott och enkelt. Jag brukar göra med halloumi istället för bacon när jag har gäster som inte äter kött. Gärna med persiskt bröd (recept från ICA) och hummus till.

    Catharina

  • Lite snopet att bacon inte var upptaget i ingredienslistan. Fick slänga i fetaost i stället.

    Cecilia

    Hej Cecilia! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi ska be våra kockar se över receptet. Hoppas att du tyckte att salladen var god! 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Supergott och enkelt!

    Carl

  • Jättegott! Vi behövde göra skonkost til julbordet och den här blev så populär att alla föredrog denna rätt! Eftersom vi ville ha ett eagatariskt alternativ bytte ut bacon mot halloumi och vips hade vi en vegetarisk rätt. Man kan också ta soltorkade tomater om man vill undvika animaliska produkter helt. Nästa gång kommer vi ha mer rotfrukter.

    Mica

  • Jättegott recept! Jag tog med 2 rödbetor också och rostade. Så strödde jag över lite chevreost på toppen. Mums!

    Pernilla

  • Verkligen gott! Gillades av både stora och små.

    Cecilia

  • När jag lagade rätten såg den precis ut som på bilden! Det man ser är ju såklart Quinoa och Kidneybönor och inte russin och couscous.. Det vet man ju om man gjort rätten....

    Petra

  • Det här var en god sallad, "lätt" men ändå mättande. Den kommer jag absolut att laga igen.

    Bodil

  • Jättegott! Jag serverade rödlöken i en skål brevid eftersom barnen inte är speicellt förtjust i lök. Nästan ännu godare dagen efter då det har fått stå och dra i dressingen en stund.

    Carina

Näringsvärde per portion

Energi2965 KJ / 709 kCal
Fett43.9 g
Kolhydrater54.4 g
Protein17.8 g

Testa liknande recept

  • Auberginerullar med citronquinoa
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koka quinoa
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Quinoa med rostade rotfrukter och hummus
    Betyg 4.3 av 5.111 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grymt god gröt
    Betyg 2.6 av 5.178 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad