Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quick pitabeef

Quick pitabeef är havregrynsbaserade nötfärsburgare som serveras i pitabröd med en härlig sås av curry och purjolök. Dessa quick pitabeefs är både lättlagade och har kort tillagningstid.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C, värm grillen (el- eller kolgrill).
  2. Börja med såsen. Dela purjon på längden och skölj den. Strimla purjon tvärs över, så fint som möjligt. Blanda yoghurt eller, crème fraiche och curry. Rör ner purjon. Smaka ev av med mer curry. 
  3.  Blötlägg havregrynen ca 5 minuter i vattnet. Rör om och krydda. Blanda i färsen. Dela den i 3 bitar (för 3 port). Forma avlånga burgare.
  4. Värm pitabröden i 2-3 minuter i elgrillen med lock/ugnen. Grilla burgarna i 4-5 minuter per sida på medelvärme.
  5. Skölj och skiva tomaten. Skär upp pitabröden, klicka i sås, lägg i en burgare och stick ner tomatskivor och ev lite extra purjolök. Klicka i mer sås. Servera ev på salladsbädd.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 3 msk havregryn
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g nötfärs
  • 4 pitabröd
  • 1 stor tomat
Sås
  • 1/2 purjolök
  • 2 dl matlagningsyoghurt eller crème fraiche
  • 1 msk curry
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer