Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Quiche med tomat och bacon

Matig fransk paj med tomat och bacon. Quiche gör du av en pajbotten av mjöl, salt och margarin som du fyller med bacon, purjolök och ost. Häll över äggstanning och garnera med tomatskivor. God med sallad eller till buffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajskal: Hacka samman vetemjöl, salt, margarin och vatten med matberedaren eller för hand. Tryck ut degen i pajformen, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Ställ den kallt ca 10 min. Picka botten och förgrädda i 200°C, ca 10 minuter.
  2. Fyllning: Strimla baconskivorna och purjolöken och skiva tomaterna. Fräs bacon och purjolök i en panna. Fyll blandningen i pajskalet. Strö riven ost över.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, timjan, salt och peppar. Häll äggstanningen över. Lägg på tomatskivorna. Grädda i 200°C, ca 30 min. Strö hackad persilja över.
  4. Till servering: Servera med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 150 g margarin
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 4 skivor bacon
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • 2 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm timjan
  • peppar
  • hackad persilja
Till servering
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer