Pytt i panna med bacon och majs
Att använda fryst och tärnad potatis gör att du själv kan välja vad du vill ha i din pytt! Här har vi allt från tärnat bacon till falukorv samt majs! Något som dock alltid är regel när man lagar pytt är såklart att stekt ägg och inlagda rödbetor serveras till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 förp fryst tärnad potatis (à 800 g)
1 msk olja
salt
peppar
300 g falukorv
1 förp majskorn (à 150 g)
140 g tärnat bacon
4 ägg
1 msk smör eller olja
1 burk inlagda skivade rödbetor (à 370 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2785 KJ / 667 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, jag kokade egen potatis det blev jättebra.
Ann
2021-04-15Om du gör med egen potatis (lätt kokt, sen stekt) samt lägger till lite överbliven kryddkorv och ser till att baconen blir knapriga är denna maträtt 4/5 Kör du slemmig fryst potatis, ostekt bacon etc så är det inte gott 1/5
Jacob
2021-04-12460gr slemmig potatis på burk vs 800gr fryst och som blev till mos. Äckligt och ej mättsamt. Klagade och får 50kr i rabatt i kommande matkasse. Tack!
Magdalena
2021-03-31