Pytt i panna med bacon och majs

19
6
Pytt i panna med bacon och majs

Att använda fryst och tärnad potatis gör att du själv kan välja vad du vill ha i din pytt! Här har vi allt från tärnat bacon till falukorv samt majs! Något som dock alltid är regel när man lagar pytt är såklart att stekt ägg och inlagda rödbetor serveras till.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Pytt i panna med bacon och majs

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
1
förp fryst tärnad potatis (à 800 g)
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
300 g
falukorv
1
förp majskorn (à 150 g)
140 g
tärnat bacon
4
ägg
1 msk
smör eller olja
1
burk inlagda skivade rödbetor (à 370 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Ann

2021-04-15

Gott, jag kokade egen potatis det blev jättebra.

Jacob

2021-04-12

Om du gör med egen potatis (lätt kokt, sen stekt) samt lägger till lite överbliven kryddkorv och ser till att baconen blir knapriga är denna maträtt 4/5 Kör du slemmig fryst potatis, ostekt bacon etc så är det inte gott 1/5

Magdalena

2021-03-31

460gr slemmig potatis på burk vs 800gr fryst och som blev till mos. Äckligt och ej mättsamt. Klagade och får 50kr i rabatt i kommande matkasse. Tack!

Näringsvärde per portion

Energi 2785 KJ / 667 kCal
Fett 38 g
Salt 3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept