Purjolök-, fänkål- och potatissoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Purjolök-, fänkål- och potatissoppa

Välsmakande purjolök-, fänkål- och potatissoppa. Mustiga toner av purjolök, fänkål, buljong, timjan och senap. Servera gärna soppan med hårt bröd och en riktigt smakstark ost!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och skär i tärningar. Skölj och skiva purjon samt fänkålen och lägg allt i en kastrull stor nog för soppkok.
  2. Fräs  grönsakerna. Smula ner buljongen, häll på vattnet + gräddmjölk och lägg i kryddorna. 
  3. Koka sakta under lock tills potatisen mosar sig något. Smaka av med salt och peppar, samt lite senap. 
  4. Servera gärna soppan med hårt bröd samt en god stark ost, tex Cheddar från Halland.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 potatisar av mjölig sort
  • 1 fänkål
  • 1 purjolök
  • 3 buljongtärningar
  • 3 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar från kvarnen
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 dl mild senap
Lägg till i inköpslistan