Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Purjo- och palsternackssoppa med basilika

Purjo- och palsternackssoppa med basilika är en matig och höstig soppa som är lättlagad. Soppan passar alla som tycker om rotfrukter, kajennpeppar och basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär palsternackor och potatis i mindre bitar. Lägg purjo och rotfrukter i en gryta. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min.
  2. Mixa purjo och rotfrukter med lite av buljongen i en matberedare. Häll tillbaka det mixade i grytan. Tillsätt gräddmjölken och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Ta grytan åt sidan och rör ner ost och basilika. Servera soppan med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 purjolökar (à ca 200 g)
  • 1 1/2 palsternackor (1 1/2 palsternacka motsvarar 250 g)
  • 2 potatisar (à ca 100 g)
  • 10 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 1 dl gräddmjölk (1 dl gräddmjölk motsvarar 1/2 dl vispgrädde + 1/2 dl mjölk)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl nyriven parmesanost (eller lagrad grevéost)
  • 1 dl strimlad basilika (1 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1140 kJ / 270 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden