Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Purjo i lök

Ett smakrikt alternativ till kvällens grillning där purjolök och vitlök kombineras i små foliepaket. Löken blir både mjuk och en aning söt då den är färdig. Smak får löken från timjankvistarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär bort det grova, yttersta från purjolöken. Skär ett snitt på längden i varje purjolök. Skär varje purjolök i 3–4 bitar.
  2. Skala vitlöken.
  3. Fördela purjolöken på dubbla ark aluminiumfolie. Strö över vitlöksklyftor och timjankvistar.
  4. Ringla över oljan och krydda varje paket med salt och peppar.
  5. Vik ihop till ett paket. Lägg på grillen. Grilla på indirekt värme ca 15 minuter. Eller tillaga paketet i ugn, 200°C, ca 25 minuter. Purjolöken är färdig när den är mjuk rakt igenom.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 purjolökar (à 250 g)
  • 12 vitlöksklyftor
  • 1 kruka timjan
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer