Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Foliebakade lökspett

Tänk att något så enkelt blir så gott! Foliebakade lökspett med purjolök och schalottenlök är ett milt och krämigt tillbehör till grillbuffén. Garnera med gräslök som förhöjer löksmaken ytterligare.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 spett portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg träspett i blöt. Skala schalottenlöken. Ansa och skär purjolöken i lika stora bitar som schalottenlökarna. Varva lök och
    purjolök på spetten.
  2. Fördela 2–3 spett på varsitt ark aluminiumfolie. Krydda varje spett med salt och peppar. Hyvla smöret och fördela på spetten. Droppa över lite vinäger. Vik ihop till paket.
  3. Tillaga lökspetten under lock på grillen 20–30 minuter. Vik upp folien vid servering och garnera med gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 10 spett
  • ca 20 jämnstora schalottenlökar
  • 3 purjolökar
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 150 g smör
  • ca 0,8 dl vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?