Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Punschsill

Inlagd sill kan du smaksätta på olika sätt - punschsill är en spännande och annorlunda variant. Blanda majonnäs, ketchup, hackad rödlök och dill, socker och inte minst torr punch eller sherry. Vänd ner sillbitar i såsen och låt dra ett par timmar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj filéerna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär dem i centimeter breda bitar.
  2. Blanda såsen men spara lite lök och dill till garnering. Vänd ner sillbitarna och låt dem dra ett par timmar innan de läggs upp och garneras.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk urvattnad inläggningssill (à ca 420 g)
Sås
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk stötta kryddnejlikor
  • 1 tsk stötta kryddpepparkorn
  • 1/2 dl ketchup
  • 1/4 dl majonnäs
  • 1/2 dl torr punsch eller sherry
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info