Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Pumpernickel med laxrom

Ett lättlagat och suveränt tilltugg att bjuda på innan middagen. Lägg en klick crème fraiche på varje pumpernickelskiva följt av regnbågsrom och piffa till med en enkel dillkvist. För mer färg kan du även toppa med hackad rödlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klicka en tsk crème fraiche på varje brödskiva. Toppa med regnbågsrom och garnera med en dillkvist på varje.
  2. Finhacka eventuellt lite rödlök och garnera med.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 1/2 burk crème fraiche
  • 15 runda skivor pumpernickel
  • 100 g regnbågsrom
  • dillkvistar
  • ev rödlök
Lägg till i inköpslistan