Citronmarmelad

Betyg 4 av 5.
51 personer har röstat
12
Citronmarmelad

Med detta recept tillagar du din egen goda marmelad av citroner. Citronmarmeladen har en perfekt balans av syran från citronerna och sötman från sockret.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Citronmarmelad

Ingredienser

1 l
500 g  citroner (500 g motsvarar ca 3 st)
4 dl  vatten
6 dl  socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod marmelad! Jag gjorde exakt som i receptet, men bytte ut 1 dl socker mot syltsocker och pillade bort de få kärnorna på slutet. Perfekt balans mellan beska och sötma och jättebra konsistens.

Monica

2023-07-09

Bra grundrecept (minskade sockermängden till 5 dL dock, och tog syltsocker isf kärnor). Jag använde bara cesten från skalet, dvs rev den gula ytan. Skalade bort allt vitt från citronerna, inkl mittsträngen, skar alla citronbitar i mindre bitar och kokade enligt instruktioner. Kokade/sjöd också bara i 5 minuter efter att sockret löst sig och tillsatte lite extra citronsaft efter egen smak.

Camilla

2023-05-21

Tycker den blev alldeles för besk som det kan bli när det vita är med!

Yvonne

2023-04-23

Testa liknande recept

Äppelcurd
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citron- och limecurd
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tomatmarmelad
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och limemarmelad
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotsmarmelad med citron och kanel
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga