Citronmarmelad
Med detta recept tillagar du din egen goda marmelad av citroner. Citronmarmeladen har en perfekt balans av syran från citronerna och sötman från sockret.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002
Ingredienser
1 liter
500 g citroner (500 g motsvarar ca 3 st)
4 dl vatten
6 dl socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod marmelad! Jag gjorde exakt som i receptet, men bytte ut 1 dl socker mot syltsocker och pillade bort de få kärnorna på slutet. Perfekt balans mellan beska och sötma och jättebra konsistens.
Monica
2023-07-09Bra grundrecept (minskade sockermängden till 5 dL dock, och tog syltsocker isf kärnor). Jag använde bara cesten från skalet, dvs rev den gula ytan. Skalade bort allt vitt från citronerna, inkl mittsträngen, skar alla citronbitar i mindre bitar och kokade enligt instruktioner. Kokade/sjöd också bara i 5 minuter efter att sockret löst sig och tillsatte lite extra citronsaft efter egen smak.
Camilla
2023-05-21Tycker den blev alldeles för besk som det kan bli när det vita är med!
Yvonne
2023-04-23