Pumpamarmelad

Pumpamarmelad, en härligt söt marmelad med pumpakött och socker som du ger en gnutta syrlighet med citron eller apelsin. Marmeladen är fantastiskt god på rostat bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003


Pumpamarmelad, en härligt söt marmelad med pumpakött och socker som du ger en gnutta syrlighet med citron eller apelsin. Marmeladen är fantastiskt god på rostat bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Kommentarer
7 stFinns risk för botulism när man inte gör en sur pumpakonservering?
Emma
Hej Emma! Inte när pumpan kokas så länge som den gör i det här receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag gjorde idag,den blev så god.Jag hade oxå apelsinjuice o färsk Ingefära i. Ingrid 9/11-23
Ingrid
Behöver man inte ha någon vatten i?
Maryam
Gjorde på nakenfröpumpa, hade i apelsin och ingefära. Blev jättegod, men tog ca 2h att koka ihop. Kanske mer vätska i nakenfröpumpa? Annars nöjd :)
Astrid
Hur länge håller marmeladen?
Malin
Hej Malin! Om du har använt dig av väl rengjorda burkar och har varit noga med hygienen vid marmeladkoket så håller den länge (upp till ett år, oöppnad) när du förvarar den mörkt och svalt. En öppnad burk håller i ca 1 vecka i kylen. Det är alltid bäst att titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten! Lycka till med marmeladkoket! Hälsningar Elina
ICA-köket
förra året gjorde jag minst 15 kg marmelad.. receptet är enkelt o d smakar super gott
Cobra
tack för receptet.jag gjorde pumpamarmelad utan recept det gick bra. men nu tror jag det blir enklare och fortare att göra det.och jättegott var det .jag skall prova detta för min dotter har pumpa kvar mvh birgitta.
Birgitta