Pumpa- och majsfritters

Fritera mera! Laga krispiga fritters med majs och pumpa i en frityrsmet med smak av parmesan. Doppa de knapriga godbitarna i en sötsur dipp med sweet chilisås och servera med ris och grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Ingredienser
4 portioner
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl finriven pumpa (gärna butternut)
2 dl frysta tinade majskorn
1 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
ca 10 dl neutral olja till fritering
Dippsås
1 dl sweet chilisås
2 msk risvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
River i sötpotatis istället för pumpa och serverar i små majstortilla med guacamole och silverlök
Susanne
2025-05-20Supergott. Barnen älskar det!
Emmelie
2024-09-15Gjorde med mjölkfri parmesan och körde i ugnen på varmluft 225grader blev jättebra. Hade vit quinoa till.
Cecilia
2021-11-04