Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pryans tonfisksallad

Ett recept på snabblagad och nyttig sallad med tonfisk. Tonfisksalladen gör du på tonfisk, ärter och kokt potatis. Gör en krämig och god sås med bland annat senap, vinäger, kvarg och pepparrot och servera med bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tonfisken i mindre bitar. Blanda dessa med ärter. Skiva potatisen.
  2. Blanda i en skål äggula med senap, vinäger, lite peppar och ev salt. Tillsätt olja droppvis. Vispa kraftigt. Rör ner kvarg, vatten och riven pepparrot.
  3. Varva på en bädd av salladsblad tonfisk, ärter, potatisskivor och sås. Klipp dill över. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
  • 1 pkt djupfrysta ärter (à 250 g)
  • 500 g kokt, kall potatis
  • 1 äggula
  • 2 tsk senap
  • 2 tsk vinäger
  • ev salt
  • 1 dl olja
  • 1 dl kvarg
  • 1 1/2 msk vatten
  • 3 msk pepparrot
  • salladsblad
  • lite peppar
  • dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB