Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Provensalska nötter

Dessa provensalska nötter vänds ner i en mix av färsk timjan och rosmarin blandat med olivolja och vitlök. När dina sötmandlar och cashewnötter är täckta av örtoljan tillsätter du havssalt och brer nötterna på en ugnsplåt så de kan rostas.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Mixa olivolja, timjan, rosmarin och vitlöksklyftor. Vänd blandade sötmandlar och cashewnötter i örtoljan och tillsätt havssalt.
  3. Bre ut på en långpanna i ett tunt lager. Rosta tills nötterna är gyllene, 15-20 minuter. Låt svalna.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 msk olivolja
  • 1/3 kruka färsk timjan
  • 1/3 kruka färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g blandade sötmandlar och cashewnötter (orostade)
  • 2 tsk havssalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1140 kJ / 272 kCal
Läs mer om näringsvärden