Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Provensalska musslor med doppbröd

Provensalska musslor är en fransk klassiker. Med denna härliga rätt sätter du guldkant på vardagen. Låt tomater, lök, vitlök, persilja och citron sjuda med musslorna. Servera med färskt bröd att doppa i den mustiga såsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i fjärdedelar. Skär bort kärnhuset, kasta det och tärna sedan tomatköttet fint.
  2. Blanda tomattärningarna med lök, vitlöksklyftor och persilja.
  3. Sila av laken från musslorna.
  4. Bryn smör i en het stekpanna. Rör ner tomathacket och låt fräsa i ca 30 sekunder. Vänd därefter ner musslorna. Smaksätt med salt, peppar och ett par droppar pressad citronjuice.
  5. Servera med färskt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kruka grovhackad persilja
  • 1 burk musslor (à 360 g)
  • 50 g smör
  • salt och peppar
  • pressad citronjuice
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan