Provensalska musslor med doppbröd
![Provensalska musslor med doppbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_44518/cf_259/provensalska_musslor_med_doppbrod.jpg)
Provensalska musslor är en fransk klassiker. Med denna härliga rätt sätter du guldkant på vardagen. Låt tomater, lök, vitlök, persilja och citron sjuda med musslorna. Servera med färskt bröd att doppa i den mustiga såsen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001
![Provensalska musslor med doppbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_44518/cf_259/provensalska_musslor_med_doppbrod.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 tomater
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 kruka grovhackad persilja
1 burk musslor (à 360 g)
50 g smör
salt och peppar
pressad citronjuice
bröd till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer