Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Provençalska potatisplättar med grönsakssalsa

Dessa supergoda provençalska potatisplättar med grönsakssalsa bara måste du prova! Börja med att göra den härliga salsan så den kan dra i vinäger och olja under tiden du steker dina krispiga plättar med fin getostsmak. Servera plättarna varma.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Skölj och fintärna grönsakerna till salsan. Lägg dem i en skål. Tillsätt vinägern, socker, salt, peppar och oljan. Rör om ordentligt. Låt stå och dra medan plättarna görs i ordning.
  2. Skala potatis och lök. Riv dem grovt och pressa ur vätskan. Smula ner getosten. Tillsätt maizena, pressad vitlök, salt och peppar. Blanda väl.
  3. Stek små plättar i matfettet i en plättpanna eller stekpanna. Håll dem varma på en plåt i ugnen. Servera plättarna med salsan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 potatisar
  • 1 gul lök
  • 100 g getost
  • 1 msk maizenastärkelse
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
Salsa
  • 1/2 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1/4 gurka
  • 1/2 zucchini
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?