Provencalsk potatissallad

I den här franska potatissalladen så har den klassiska vinägretten med dijonsenap fått extra mustig smak med crème av soltorkad tomat. Extra god blir potatissalladen med färskpotatis kokad i buljong. Servera den här provencalska potatissalladen ljummen till en god grillad köttbit.

Ingredienser
4 portioner
600 g små färskpotatisar
2 grönsaksbuljongtärningar
1 zucchini
1 purjolök
Dressing
2 msk dijonsenap
2 msk crème av soltorkad tomat
1 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
3 msk grovhackad persilja
2 msk grönsaksbuljong (från potatiskoket)
salt
svartpeppar
Till servering
grillat kött; tex entrecôte eller rostas
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion exkl tillbehör.
Energi1565 KJ / 375 kCal
Fett26 g
Salt1.72 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g
Kommentarer
2 stDet känns som att något är fel i ingredienslistan? Det blir alldeles för mycket vätska med 2dl buljong plus dressing till den potatismängden.
Elsa
Hej Elsa! Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Vi ber om ursäkt för att det hade blivit fel mängd buljong i receptet. Våra kockar hälsar att det ska vara 2 msk buljong. Vi har nu rättat till receptet. Hälsningar Elina
ICA-köket
Nja, denna vart väldigt blaskig.
Hannah