Profiteroles med kastanjekräm
Lycka är choklad i alla former. När den dessutom är rund och innehåller en len, krämig fyllning av kastanjekräm, eller grädde med björnbär i, är lyckan fulländad. Den här läckra chokladdesserten är lika vacker som den är god.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
20 st
2 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
100 g smör
1 msk socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
hallon till garnering
Kastanjekräm
1 vaniljstång
1/2 dl mjölk (3 %)
3 msk sötad kastanjepuré
3 msk socker
3 äggulor
1 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Chokladsås
200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
1 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag upplevde att smeten blev alldeles för lös för att klicka ut till bollar. Var tvungen att använda muffinsformar och det gick inte att få ur "brödet" ur formen utan att det gick sönder. Jag gjorde "pyshålet" på toppen och spritsade i krämen ovanifrån. Chokladkräm och hallon täckte sedan över hålet och man fick äta direkt ur formen med sked. Det smakade underbart och brödet blev verkligen ihåligt, lätt att fylla. Jag tycker inte heller att bröden blev så mörka som på bilden, det är ju ingen kakao i brödsmeten, och kastanjekrämen ligger ju gömd inuti men som sagt, det var otroligt gott. Även dagen efter...
Kajsa
2012-11-09Hej Sara! Det är kastanjekrämen som sätter färgen och det finns ju olika typer så det kan nog variera lite.
Redaktionen
2012-10-31Vad är det som gör dem så mörka? Skall det vara kakao i, har det ramlat bort från receptet, eller blir de så pass mörka av tillagningen?
Sara
2012-10-23