Profiteroles med kastanjekräm

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
4
Profiteroles med kastanjekräm

Lycka är choklad i alla former. När den dessutom är rund och innehåller en len, krämig fyllning av kastanjekräm, eller grädde med björnbär i, är lyckan fulländad. Den här läckra chokladdesserten är lika vacker som den är god.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Profiteroles med kastanjekräm

Ingredienser

20 st
2 1/2 dl  vatten
1/2 tsk  salt
100 g  smör
1 msk  socker
2 1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  vaniljsocker
3   ägg
hallon till garnering

Kastanjekräm

1   vaniljstång
1/2 dl  mjölk (3 %)
3 msk  sötad kastanjepuré
3 msk  socker
3   äggulor
1 msk  potatismjöl
1 msk  vetemjöl
2 dl  vispgrädde

Chokladsås

200 g  mörk choklad
3 dl  vispgrädde
2 msk  kakao
1 msk  honung

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt smör, grädde och mjölk mot laktosfria produkter och välj ren mörk choklad av god kvalitet.

Gör så här

Tips

Går kastanjepuré inte att få tag i, gör björnbärsgrädde i stället (för 20 st): Vispa hårt 5 dl vispgrädde. Blanda med 3 dl mosade björnbär och 3/4 dl florsocker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Jag upplevde att smeten blev alldeles för lös för att klicka ut till bollar. Var tvungen att använda muffinsformar och det gick inte att få ur "brödet" ur formen utan att det gick sönder. Jag gjorde "pyshålet" på toppen och spritsade i krämen ovanifrån. Chokladkräm och hallon täckte sedan över hålet och man fick äta direkt ur formen med sked. Det smakade underbart och brödet blev verkligen ihåligt, lätt att fylla. Jag tycker inte heller att bröden blev så mörka som på bilden, det är ju ingen kakao i brödsmeten, och kastanjekrämen ligger ju gömd inuti men som sagt, det var otroligt gott. Även dagen efter...

Kajsa

2012-11-09

Hej Sara! Det är kastanjekrämen som sätter färgen och det finns ju olika typer så det kan nog variera lite.

Redaktionen

2012-10-31

Vad är det som gör dem så mörka? Skall det vara kakao i, har det ramlat bort från receptet, eller blir de så pass mörka av tillagningen?

Sara

2012-10-23

Testa liknande recept

Crème Brûlée med rårörda hallon
Betyg 3 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Charlotte russe med choklad, vanilj och hallon
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommon i amaretto
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Pannacotta med hallongelé och vit choklad
Betyg 4.1 av 5.
100 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Creme caramel/creme brylé
Betyg 3 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga