Prinsesstårta i glas

Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Prinsesstårta i glas

Prinsesstårta i glas är en smidig variant, av klassikern. Här varvas tårtbotten, hemmagjord vaniljkräm, hallonsylt och lättvispad grädde i ett glas och avslutas med ett tunt lock av marsipan. Välj färg på marsipanlocket efter säsong!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Prinsesstårta i glas

Ingredienser

6 portioner

Vaniljkräm

1/2 vaniljstång
1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 äggula
1 tsk majsstärkelse
1 msk smör

Montering

1 förp färdig tårtbotten (à 330 g)
1 förp marsipanlock (à 200 g) eller 200 g vit marsipan, 1 tsk hushållsfärg ( valfri färg) och 4 msk florsocker, för 6 port)
3 dl vispgrädde
1 1/4 dl hallonsylt
1/2 förp godisägg t ex mandelägg (à 80 g)
florsocker

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Varför bild uppifrån? Man får ingen känsla av hur den kan bli? Man vill bli inspirerad av bilden.

Marie

2025-06-02

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan godisägg.
Energi2923 KJ / 698 kCal
Fett40 g
Salt0.3 g
Kolhydrater78 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Lauras prinsesstårta
Betyg 3.3 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Prinsesstårta
Betyg 4.4 av 5.55 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Prinsesstårta med hallonsylt
Betyg 3.6 av 5.375 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Prinsessdumplings
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Studenttårta
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Enkel påsktårta
Betyg 2.2 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad