Prinsesstårta i glas

Prinsesstårta i glas är en smidig variant, av klassikern. Här varvas tårtbotten, hemmagjord vaniljkräm, hallonsylt och lättvispad grädde i ett glas och avslutas med ett tunt lock av marsipan. Välj färg på marsipanlocket efter säsong!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
6 portioner
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 äggula
1 tsk majsstärkelse
1 msk smör
Montering
1 förp färdig tårtbotten (à 330 g)
1 förp marsipanlock (à 200 g) eller 200 g vit marsipan, 1 tsk hushållsfärg ( valfri färg) och 4 msk florsocker, för 6 port)
3 dl vispgrädde
1 1/4 dl hallonsylt
marsipanrosor (eller annan garnering ex vis godispåskägg)
florsocker
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan godisägg.
Energi2923 KJ / 698 kCal
Fett40 g
Salt0.3 g
Kolhydrater78 g
Protein7 g
Kommentar
1 stVarför bild uppifrån? Man får ingen känsla av hur den kan bli? Man vill bli inspirerad av bilden.
Marie
Hej Marie! Ursäkta ett lite sent svar, men vi håller helt med dig. Nu har vi äntligen kunnat fota om bakelserna till en mer inspirerande bild. Hälsningar Harriet.
ICA-köket