Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Prinsens blomkålssoppa

Denna krämiga blomkålssoppa är lika fantastiskt god som den är enkel att göra. Med blomkål och grönsaksbuljong får du grunden i soppan som blir snäppet lyxigare med grädde och ägg. Mixa samman allt till en slät soppa och servera med färsk persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj blomkålen. Dela den i buketter.
  2. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt blomkålen och låt koka ca 10 minuter tills den är mjuk.
  3. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt salt och peppar.
  4. Vispa samman grädde och äggulor i en soppskål. Häll ner den heta soppan under vispning.
  5. Strö den hackade persiljan över soppan. Servera soppan med stekt prinskorv och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud (à ca 500 g)
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan