ÖVER 60 MIN | Enkel

Sommarsangria

Bjud på ett härligt svalkande välkomstbål med spanska förtecken. Rött vin, jordgubbar, nektariner, mynta och fruktsoda. En lagom söt och fräscht syrlig sangria gör du enkelt själv.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vin och socker i en tillbringare. Rör tills sockret lösts upp. Ställ i kylen några timmar.
  2. Tvätta och skär citronen i bitar med skalet kvar. Lägg dem i frysen minst 30 minuter.  
  3. Häll på fruktsodan i tillbringaren. Lägg frysta citronbitar­, nektarin och jordgubbar i serveringsglas och häll på sangrian.
  4. Lägg några myntablad i glasen och servera med sked­ så att man kan äta upp frukten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 flaska spanskt rödvin (à 75 cl)
  • 2 msk farinsocker
  • 1 citron
  • 3 dl kyld fruktsoda
  • 2 dl kylda tärningar av nektarin
  • 2 dl kylda delade jordgubbar
  • 1 kruka mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 512 kJ / 122 kCal