Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Primo Piatto: Pasta alla Pescatora

Är du sugen på italienskt? Här har du en riktigt god italiensk fiskrätt, Pasta alla Pescatora, med smak av räkor, bläckfisk, bladpersilja, tomater och vitlök. Servera den goda medelhavsinspirerade såsen tillsammans med nykokt pasta och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fiskfilén i ca 2 cm stora tärningar. Skala räkorna, men spara några med skal på.
  2. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Skär tomaterna i klyftor.
  3. Fräs vitlöken försiktigt i olja i en stor stekpanna ca 1 minut. Lägg i tomaterna och låt småkoka på svag värme 5-10 minuter.
  4. Lägg i bläckfisken och låt sjuda ytterligare 10-15 minuter. Blanda i det mesta av den hackade persiljan. Krydda med salt och peppar.
  5. Koka pastan enlig anvisning på paketet. Häll av nästan allt vatten. Blanda pastan med såsen. Ringla lite olja ovanpå.
  6. Strö över resten av persiljan. Garnera med räkorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g fiskfilé
  • 700 g pasta
  • 1 påse frysta räkor med skal (à 500 g)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 600 g kvisttomater
  • 200 g rensad bläckfisk eller calamari
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan