Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Prickig rispilaff

Prickig rispilaff är härligt god och lättlagad vardagsmat med ingredienser som basmatiris, paprika, ärtor, bönor och majs. Till rispilaffen serveras en mumsig sås på matlagningsyoghurt, ingefära och brun farin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i en traktörpanna. Tillsätt riset och låt fräsa med någon min. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 15 min.
  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Blanda ner paprika, majs och ärter i riset när hälften av koktiden återstår. Spola bönorna hastigt i kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i riset.
  3. Sås: Rör ihop ingredienserna till såsen. Servera rispilaffen med såsen och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 3 dl basmatiris
  • 1 röd paprika
  • 1/2 burk majs (à 340 g)
  • 1 dl djupfrysta ärter
  • 1 burk röda bönor (à 400 g)
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,8 msk färskriven ingefära
  • 1 msk Brun Farin
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?