Pressylta

9
1
Pressylta

Ett enkelt och gott recept på hur du gör din egen pressylta. Syltan består bland annat av ingredienser som bogfläsk, kalvkött, fläsksvålar, gul lök, lagerblad och kryddpepparkorn.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Pressylta

Ingredienser

1 pressylta
1 kg rimmat bogfläsk
500 g benfritt kalvkött av bog eller rygg
2 fläsksvålar
2 gula lökar
1 msk salt per liter vatten
4 kryddnejlikor
15 kryddpepparkorn
15 vitpepparkorn
2 lagerblad

Till hopläggningen

4 gelatinblad
1 1/2 msk salt
1 1/2 tsk krossad svartpeppar
1 1/2 tsk kryddpeppar
1/2 tsk krossad kryddnejlika
ca 75 g späck i tunna skivor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Margareta

2008-12-04

Rimmat eller färskt bogfläsk i pressyltan?