Pressylta

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
1
Pressylta

Ett enkelt och gott recept på hur du gör din egen pressylta. Syltan består bland annat av ingredienser som bogfläsk, kalvkött, fläsksvålar, gul lök, lagerblad och kryddpepparkorn.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Pressylta

Ingredienser

1 pressylta
1 kg rimmat bogfläsk
500 g benfritt kalvkött av bog eller rygg
2 fläsksvålar
2 gula lökar
1 msk salt per liter vatten
4 kryddnejlikor
15 kryddpepparkorn
15 vitpepparkorn
2 lagerblad

Till hopläggningen

4 gelatinblad
1 1/2 msk salt
1 1/2 tsk krossad svartpeppar
1 1/2 tsk kryddpeppar
1/2 tsk krossad kryddnejlika
ca 75 g späck i tunna skivor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Rimmat eller färskt bogfläsk i pressyltan?

Margareta

2008-12-04

Testa liknande recept

Kokt kalv i grapefruktsås
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvsylta från Östergötland
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Harira - köttsoppa
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grynkorv
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov leverpastej
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbullar med lingonröra
Betyg 2.8 av 5.
121 personer har röstat
Under 30 min att tillaga