Pressylta

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
1
Pressylta

Ett enkelt och gott recept på hur du gör din egen pressylta. Syltan består bland annat av ingredienser som bogfläsk, kalvkött, fläsksvålar, gul lök, lagerblad och kryddpepparkorn.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Pressylta

Ingredienser

1 pressylta
1 kg  rimmat bogfläsk
500 g  benfritt kalvkött av bog eller rygg
2   fläsksvålar
2   gula lökar
1 msk salt per liter vatten
4   kryddnejlikor
15   kryddpepparkorn
15   vitpepparkorn
2   lagerblad

Till hopläggningen

4   gelatinblad
1 1/2 msk  salt
1 1/2 tsk  krossad svartpeppar
1 1/2 tsk  kryddpeppar
1/2 tsk  krossad kryddnejlika
ca 75 g  späck i tunna skivor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Rimmat eller färskt bogfläsk i pressyltan?

Margareta

2008-12-04

Testa liknande recept

Grov leverpastej
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalv i dillsylta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grynkorv
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Harira - köttsoppa
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pestofyllda schnitzlar med zucchininudlar
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtkryddad färsk salsiccia
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga