Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Prästostfylld lövbiff med buljongkokta rotfrukter

Ett matigt recept på härlig husmanskost. Prästostfylld lövbiff med buljongkokta rotfrukter gör du av bland annat potatis, morötter, palsternackor, lök och skinka. Mättande och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skala och skär rotfrukter och lök i klyftor.
  2. Koka rotfrukterna mjuka i grönsaksbuljongen, tillsätt löken när ca 5 minuter av koktiden återstår.
  3. Lägg ut lövbiffarna, fördela ost och skinka på lövbiffarnas halva yta, vik över den andra halvan och fäst med tandpetare. Krydda med salt och peppar.
  4. Stek lövbiffen i matfettet i en mycket varm panna ca 1 minut på varje sida.
  5. Servera lövbiffen med buljongkokta rotfrukter, saltgurka och senap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är i övrigt fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 medelstora potatisar
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 silverlökar eller gula lökar
  • 500 g lövbiff
  • 2 dl riven prästost (max 26%)
  • 1 dl strimlad rökt skinka (1 dl motsvarar ca 50 g)
  • tandpetare
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan