Prästostfylld lövbiff med buljongkokta rotfrukter

Ett matigt recept på härlig husmanskost. Prästostfylld lövbiff med buljongkokta rotfrukter gör du av bland annat potatis, morötter, palsternackor, lök och skinka. Mättande och gott!

Ingredienser
4 portioner
6 medelstora potatisar
4 morötter
4 palsternackor
12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 silverlökar eller gula lökar
500 g lövbiff
2 dl riven prästost (max 26%)
1 dl strimlad rökt skinka (1 dl motsvarar ca 50 g)
tandpetare
salt och peppar
2 msk smör eller margarin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är i övrigt fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten och använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer