Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potato cupcake med limetopping

En fantastiskt saftig cupcake gjord på potatis, med en härligt frisk topping på topp! Limen i limetoppingen tillför fräsch syrlighet. Men toppingen kan varieras med olika citrusfrukter, allt efter tycke och smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finriv potatisen. Dela äggen i gulor och vitor.
  3. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt 1 äggula i taget under fortsatt vispning. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner potatis och mjölblandning i smeten.
  4. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner i smeten.
  5. Fördela smeten i muffinsformar (gärna ställda i en muffinsplåt).
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
  7. Limetopping: Vispa samman alla ingredienser med elvisp till en fluffig topping.
  8. Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. Garnera ev med limeskivor och färska bär.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfritt färskostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 250 g kokt kall potatis (gärna mandelpotatis)
  • 4 ägg
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 3 dl rårörsocker
  • 5 1/2 dl mandelmjöl (5 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • ev limeskivor och färska bär till garnering
Limetopping
  • 30 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 300 g färskost
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limejuice
Lägg till i inköpslistan