Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatisterrin med kryddost

Smakfullt och lyxigt tillbehör som passar till de flesta kött- och fiskrätter. Potatisterrinen är krämig och har goda smaker av lagrad ost, vitlök och bladspenat.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och tärna potatisen grovt. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Låt svalna och ånga av.
  3. Skala och pressa vitlökarna. Koka upp mjölken med vitlöken. Vispa ihop äggen med vitlöksmjölken. Krydda generöst med salt och svartpeppar.
  4. Krama ut vätskan ur spenaten och grovhacka den. Grovhacka dillen. Blanda potatis, spenat, dill och ost.
  5. Smörj en 2-liters avlång brödform väl (för 8 port). Lägg en bit tillklippt bakplåtspapper i botten på formen och smörj även den.
  6. Fyll formen med potatisblaningen. Häll på äggsmeten.
  7. Täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen i en, till hälften vattenfylld, ugnssäker form (s k vattenbad).
  8. Ställ i ugnen ca 1 timme och 15 minuter. Låt svalna och vila i kylen över natten.
  9. Vicka ut terrinen och skär i cm-tjocka skivor. Lägg upp på fat.
  10. Skeda över Kaprisdressing.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 600 g potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 250 g fryst bladspenat (tinad)
  • 1 kruka dill
  • 150 g lagrad ost (kryddost)
Lägg till i inköpslistan