Potatissoppa med nässelbaguette
Potatissoppa är en värmande vegetarisk rätt som gärna vill "stå till sig" ett par timmar. Servera soppan till lunch eller middag med spröda nässelbaguetter och egen färskost. Baguetterna bakar du med torkade nässlor, yoghurt och lingonsylt. Gott!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996
Ingredienser
4 portioner
4 stora potatisar
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta
1 l grönsaksbuljong (ev tärning)
2 msk olivolja
örtsalt
Nässelbaguetter
2 dl havregryn
1 dl grovt rågmjöl
1 msk salt
5 dl yoghurtvassla
25 g jäst
5 dl yoghurt
1 dl nässlor (torkade finns i hälsokostdiskar)
2 dl lingonsylt
1 msk honung
ca 2 l vetemjöl
Färskost
1 l yoghurt
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk örtsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer