Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatissoppa med mangold och smulad fetaost

Ett utsökt recept på mumsig potatissoppa med mangold och smulad fetaost. Du gör soppan av bland annat bakpotatis, purjolök, vitlök, grädde, mjölk, muskot och fårost. Servera den lena, goda soppan med en brödbit.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa mangolden, skölj väl och skär i mindre bitar. Skala och tärna potatisen.
  2. Skölj, ansa och strimla purjon. Fräs i olivolja i en gryta. Pressa över vitlök, tillsätt potatis och mangold. Häll på vattnet och låt sjuda ca 20 min.
  3. Mixa hälften av soppan i en matberedare eller mixer. Blanda med resten av soppan. Rör ner grädde och mjölk som lenar och rundar av. Krydda med salt, peppar och lite nyriven muskot.
  4. Servera med smulad fårost på toppen samt ett bondbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g mangold
  • 3 stora bakpotatisar
  • 1 purjolök
  • olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l vatten
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • muskotnöt
  • fårost till topping
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer