Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Äppelkassler

Ett enkelt och gott recept på kassler i stekpanna med smak av äpple och lök. Du behöver bland annat kassler, lök, äpple och färskost. Servera den utsökta kasslern med kokt potatis och mättande broccoli!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kasslern i tunna skivor. Skala och skiva löken. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna några min.
  2. Skölj, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Låt äppelklyftorna fräsa med löken någon min. Lägg kasslern ovanpå lök och äpple. Häll över buljongen och låt puttra under lock ca 10 min.
  3. Klicka osten över kasslern och strö över smörgåskrassen. 
  4. Till servering: Servera kasslern med kokt potatis och broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 äpplen
  • 2 1/2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1 burk färskost med pepparot (à 100 g)
  • 3 msk klippt smörgåskrasse
Till servering
  • kokt potatis
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer